ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ

Χοιρινά Παϊδάκια Spare Ribs με Saza Chutney Σύκο με Ανανά & Κρασί

Υλικά για 4-5 άτομα:

2 ολόκληρες πλάκες παϊδάκια/ spareribracks

2 κ.γ αλάτι

1 κ.γ πιπέρι

4 κ.σ. SAZA Chutney  Σύκο με Ανανά & Κρασί 250gr

 

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 15’. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε το αλάτι με το πιπέρι. Σε δεύτερο μπώλ προσθέτουμε το SAZA Chutney Σύκο με Ανανά & Κρασί.

Απλώνουμε ενα κομμάτι λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τις 2 πλάκες. Αλατοπιπερώνουμε τις δύο πλευρές με το μείγμα απο το μπώλ. Με ενα πινέλο μαγειρικής ή με το χέρι (φορώντας γάντι) αλείφουμε τις δύο πλευρές ομοιόμορφα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη ποσότητα απο το SAZA Chutney Σύκο με Ανανά & Κρασί.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς στον αέρα για 1,5 με 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλάει απο το κόκκαλο.

Το τελευταίο 10’ ψησίματος, φροντίζουμε να περάσουμε τα παϊδάκια μας μια στρώση τσάτνεϊ (chutney) με το πινέλο μας ώστε να κρατήσουν την γεύση και το γλασάρισμα τους.

Απολαύστε τα ζεστά, συνοδεία λευκού ρυζιού ή προσθέστε κυδωνάτες πατάτες στον φούρνο κατα το ψήσιμο.

Καλή σας απόλαυση!

Close Menu