ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ

Τάρτα τυριών με SAZA Chutney Γλυκιάς Τομάτας με Φρέσκα Τοματίνια 250gr

Υλικά:

1 συσκευασία Φρέσκια Ζύμη για Τάρτα

400 γρ. τοματίνια, κομμένα στα 4

250 γρ. τυρί κρέμα (κατα προτίμηση mascarpone)

100 γρ. τριμμένη mozzarella

50 γρ. παρμεζάνα

100 ml κρέμα γάλακτος 35%

2 αυγά

1 κρόκος αυγού

1 ασπράδι αυγού

1κ.γ αλάτι

1κ.γ πιπέρι

1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο

1 βαζάκι 250gr SAZA Chutney Γλυκιάς Τομάτας με Φρέσκα Τοματίνια 250gr

 

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας πρίν ξεκινήσουμε στους 180 βαθμούς.

Τοποθετούμε την Φρέσκια Ζύμη για τάρτα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα (ιδανικά 28εκ.), της οποίας την βάση έχουμε βουτηρώσει καλά από πρίν με ένα πινελάκι. Αφου την στρώσουμε καλά μέσα στην ταριέρα και αφαιρέσουμε όση ζύμη περισσεύει, με ένα άλλο πινέλο περνάμε την βάση της τάρτας μας με ασπράδι αυγού για να διατηρήσει την τραγανή υφή της και σχήμα κατα το ψήσιμο.

Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Αφού η τάρτα μας ψηθεί, αφαιρούμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη ως που να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την κρέμα γάλακτος, το mascarpone, τα αυγά και τον κρόκο και χτυπάμε καλά με σύρμα. Έπειτα προσθέτουμε την παρμεζάνα, την mozzarella, το αλάτι και το πιπέρι και ομογενοποιούμε.

Γεμίζουμε την (κρύα) τάρτα μας με μια ομοιόμορφη στρώση απο το Chutney Γλυκιάς Τομάτας με Φρέσκα Τοματίνια στην βάση της και απο πάνω προσθέτουμε την γέμιση των τυριών.

Τέλος, τοποθετούμε τα κομμένα τοματίνια στην επιφάνεια της τάρτας, αλατίζουμε ελαφρώς και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγες σταγόνες απο λάδι βασιλικού και φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Καλή σας απόλαυση!

Close Menu